מקורות ועזרים ללימוד יפנית

הנושא הזה מכיל כל מני ספרים, ומקורות ששמעתי עליהם (בעיקר שניסיתי) ללימוד יפנית את דעתי עליהם.
הנושא יתעדכן באופן רציף.


אתרים:

tai kim - אתר אגדי למתחילים, מכיל מהירגנה וקטאקנה עד דברים דיקדוקים מתקדמים מאוד (משתמש בו בכתיבת חלק מהפוסטים באתר).

nihongonobaka - בלוג נוסף של בחור שלומד יפנית, הבלוג מכיל מלא מקורות שונים של דברים מסרטונים ומשחקים ביפן ועד אגדות ומשחקים ולמתחילים. הוא מכיל גם טקירים וסקריפטים ללמידה (איך להוריד כתובית ב NETFLIX ביפנית לקובץ, איך להוריד את כל הסרטונים של JAPANESE PODE וכוי').

punipunijapan - אתר עם מלא חומר יעיל, בעיקר על מיליות. השתמשתי בו הרבה בכתיבת הפוסטים שלי.

japanesepod101 - אתר עם מלאאאא פודקרסטים וסירטונים ביפנית, יש לו דברים בסיסים שרובם בחינם וכמה דברים בתשלום. מה שטוב הוא שאפשר לשלם לחודש, להוריד את כל הסירטונים שלהם ב RSS (חוקי לגמרי, הם מאפשרים זאת לאחר ששילמת), ואז לבטל את התשלום (מדינים החזרת הכסף אחרי עד חודש, no questions asked!).
 הקטע הוא שיש לו דברים טובים ודברים טובים פחות אז צריך לדעת מה להוריד. נשמע מסובך? אל דאגה, הבחור מ nihongonobaka דאג לדרג את כל הפודקאסטים שהוא שמע וליצור לנו דרך אוטומטית להוריד את כל הקבצים ב RSS (סוג של אוטומטי, צריך קצת חוש טכנולוגי). כמובן שצריך להרשם לחודש ואז לבטל את זה. עשיתי זאת, החזירו לי את הכסף :-)

wwwjdic - המילון ליפנית הכי טוב שקיים, מאוד לא user friendly.

tangorin - מילון בסדר...יש לו איזה 5 אחוז זיופים אז בדברים שנשמעים מוזר כדי לבדוק עם המילון הראשון. מה שטוב בו הוא שהוא מציע תרגום למילה, תרגום לקנג'י ומשפטי דוגמה (!!!).

tofugu - בלוג עם מלא כתבות שסוקרות אתרים, מוצרים ללימוד וטיפים שונים. אתר דיי ממוסחר אבל יש כמה דבר נחמדים.

wanikani - אתר ללימוד קנג'י ומילים. פועל בערך כמו ANKI רק שהוא מייצר לך את הכרטיסים והחזרות, בתשלום. מה שאני לא אוהב בו הוא שהוא מלמד אותך קריאות ופירושים רק של הקנג'י בהתחלה. ואחרי כמה זמן שלמדתי, הגעתי למסקנה שקנג'י צריכים להלמד דרך מילים....
אבל, יש מלא אנשים שמשתמשים בו ומדווחים על הצלחה ענקית. ויש לו פורום וקהילה נחמדה (מוכר משתמש לכל החיים בזול, לפרטים פנו אלי).


ספרים:

Genki 1 + Genki 2 - שני ספרים שיודעים בתור הספרים "הבסיסים" ללימוד יפנית. הבעיה היא שהם כל כך בסיסיים עד שהם לא פרקטים. אבל אלו הספרים שבהם משתמשים באוניברסיטה כיום...(למיטב ידיעתי).

A Dictionary Of Basic \ Intermediate \ Advanced Japanese Grammar - שלושה ספרים שלמים על כל הדיקדוק בשפה יפנית. לא יצא לי להשתמש בהם יותר מדי, אך אנשים טוענים שכל דבר דיקדוקי כל שהוא ביפנית ניתן למצוא שם עם דוגמאות מפורטות.

The Kodansha Kanji Learner's Course - ספר מגניב שמכיל בתוכו קורס מוכל ללימוד קנג'י. 4 קנג'י בכל דף בסדר קושי עולה, עם דרך כתיבה, אסוסיאציה לזיכרון ומילים שמשתמשות בכל קנג'י (שמכילות רק קנג'ים הם לימדו עד כה). מאוד מומלץ.

remembering the kanji - ספר שמציג שיטה יחסית דיי מהירה לסכור פירושים של קנג'ים שונים. לא אוהב אותו כל כך...אבל הרבה אנשים משתמשים בו.

לא מכיר עוד ספרים..הספרים שאני לומד מהם כבר לא למכיררה :-(


תוכנות:

anki - אתר שדרכו אפשר להוריד את תוכנת ה Flash cards המפורסמת Anki. תוכנה שמאפשרת לך ליצור פיקיות זיכרון וירטואלים ומראה לך את חלקם כל יום לפי אלגוריתם SRR (או SSR, לא זוכר). זה מסתכרן עם האפליקציה שלהם למוביל והכל בחינם. אפשר או ליצור פיתקיות בעצמך או להוריד חפיסות וירטואליות שאנשים יצרו (ויש מלא!). כמובן שאי אפשר להיות בטוחים שהחפיסות של אחרים בלי טעויות...

capture2text - תוכנה שמאפשרת להוציא טקסט יפנית מתמונה במחשב (מאוד טוב למנגות)

Slime Forest - משחק RPG ללימוד יפנית. הוא עושה עבודה טובה בהירגנה וקטקאנה, בקנג'י הוא מתחיל להיות בעיתי. הוא נותן פשוט מסויים לקנג'י שיכול להיות יותר יותר מפירוש אחד (צריך לעבוד לפי מילה ולא לפי קנג'י). זאת הסיבה שהפסקתי אותו באמצע מהחשש שיש שם דברים אל מדוייקים, אך להירגנה וקטקאנה הוא עזר לי מלא.

crystallize-online - רעיון ממש מגניב. קבוצת חוקרים יצרה משחק אונלין ללימוד יפנית עם משימות שעולות ברמות וכוי'. אין שם ממש משתמשים וזהו לא ממש ידוע, אבל תיאורתית זה יכול ממש להצליח.


זהו בנתיים. כמובן שיש עוד מלא שלא הזכרתי, אבל ניסיתי להצמד לדברים שניסיתי בעצמי או שיש לי דיעה ממש ברורה עליהם. יש עוד כמה עזרים דיי גרועים שחסכתי לעצמי מהרשימה הזאת :-)

תגובה 1: